Blog

Create cool, calm and sophisticated spaces

Als de temperaturen stijgen en het daglicht elke dag toeneemt, richten ontwerpers en huiseigenaren hun aandacht op het buitenleven. De eerste geur van vers gemaaid gras in de lucht is vaak het begin van de voorbereidingen voor het buitenleven en onze wens om onze tuinen er fantastisch uit te laten zien voor het buitenleven.

De laatste jaren is de trend om je buitenruimte optimaal te benutten enorm toegenomen: huiseigenaren en gezinnen willen optimaal profiteren van de frisse lucht en het buitenleven. Keuken- en achteruitbouwen, oranjerieën en multifunctionele ruimtes met grote glaspartijen, openslaande deuren of schuifdeuren zijn nu gemeengoed in heel Groot-Brittannië. Deze aanpasbare ruimtes die ‘de buitenlucht naar binnen halen’ door glazen deuren in te trekken of te openen, veranderen ruimtes in perfecte plekken om buiten te leven.

Naast de populaire trend voor grote glasoppervlakken, is er ook vraag naar externe balustrades en het indelen of afschermen van vlonders en buitenruimtes. Zoals we maar al te goed weten, is het mooie Britse weer niet altijd even betrouwbaar, zelfs niet in hartje zomer! Om optimaal van onze tuinen en buitenruimtes te kunnen genieten, moeten we ons dus beschermen tegen de elementen. Glazen balustrades zijn hier perfect voor, vooral balustrades zonder frame die bescherming bieden tegen de wind en toch het uitzicht behouden.

Omdat glazen balustrades zonder frame een slanke ‘glazen look’ hebben, zijn ze bovendien niet storend voor het oog en geven ze een gevoel van ruimte in plaats van het gevoel van ruimte te beperken.

Frameloze glazen balustrades zijn ideaal voor terrassen en perfect voor het creëren van veilige zones voor kinderen en een veilige barrièrebescherming tegen hoogteverschillen. Dus als u uw tuin of buitenruimte er deze zomer koel, rustig en geraffineerd uit wilt laten zien, overweeg dan frameloze glazen balustrades om bescherming te bieden tegen het mooie Britse weer, veilige en beveiligde zones te creëren en toch het gevoel van ruimte en een onbelemmerd uitzicht naar buiten te behouden.

Blijf op de hoogte

van onze innovaties, tips en inspiratie voor uw volgende project