Frequently asked questions

Here you will find information on various topics. If you can’t find the information you’re looking for, just send us a request using the contact form.

Architects

Hoe weet ik welk niveau van profielprestaties (0,36Kn, 0,74Kn, 1,5 Kn, 3,0kn) ik moet gebruiken?

Meestal kunt u het type profiel bepalen aan de hand van de relevante gebruikscategorieën volgens DIN EN 1991-1-1, BS6180 of de relevante landelijke normen. Hier vindt u ook de classificatie en de vereiste spoorbelasting. Dit maakt het waarschijnlijk gemakkelijker: Als algemene richtlijn moet u 0,36 kN/m gebruiken in woongebouwen, 0,74 kN/m in drukke gebieden zoals verkoopruimten en kantoorpaden en 3,0 kN voor plaatsen waar grote mensenbijeenkomsten plaatsvinden.

Vanaf welke bouwhoogte is een profiel van 3,0 kN vereist?

Dit hangt af van de respectieve gebruikscategorie (0,36 kN voor woongebouwen, 0,74 kN voor verkoopruimten en 3,0 kN voor plaatsen waar grote mensenbijeenkomsten plaatsvinden) en van de windbelasting. U hebt meestal een maximale windbelastingszone van 2, behalve aan de kust of in de bergen. Daarom bent u bijna altijd goed uitgerust met een systeem van 0,74 kN voor standaard woongebouwen.

Zijn er regels voor de bouwhoogte en de belasting?

Dit hangt af van de respectievelijk geldende bouwvoorschriften van de afzonderlijke landen en andere voorschriften die eventueel in acht moeten worden genomen (bv. bouwvoorschriften voor scholen, voorschriften voor de werkplek, …). Als de valhoogte meer dan 12 meter bedraagt, vereisen de meeste bouwvoorschriften een balustradehoogte van 1,1 meter. Wij adviseren doorgaans een balustradehoogte van 1,1 meter.

Moet ik een leuning gebruiken?

Volgens BS6180:2011 zijn de prestaties van de lijnbelasting en de valbeveiligingskenmerken essentieel. Daarom wordt aanbevolen een leuning met gehard glas te gebruiken, maar het is geen vereiste om gehard/gelaagd glas te gebruiken. ONLEVEL-profielen bieden de mogelijkheid om configuraties van gehard/gelaagd glas met een kleinere dikte te gebruiken dan in de industrie gebruikelijk is, waardoor arbeidskosten en geld worden bespaard.

Zijn de profielen ook geschikt voor gebruik op cruiseschepen?

Ja, de profielen kunnen zonder probleem gebruikt worden op cruiseschepen.

Hoe pakt ONLEVEL het probleem van de afwatering aan?

Alle profielen zijn voorzien van drainagegaten waardoor eventueel binnengedrongen water kan weglopen. Wij adviseren een opbouwmontage op een afdichtings-/drainagelaag. Als u echter chemische ankers gebruikt, behoren afdichtingsproblemen tot het verleden. Bovendien komt er zeer weinig water in onze profielen, omdat de rubberen afdichtingen slechts aan zeer kleine belastingsverschillen onderhevig zijn. Dankzij de FLEXFIT-technologie bevindt het draaipunt zich in een optimale positie.

In Engeland schijnt er een algemeen “verbod” te zijn op het gebruik van gehard/gelamineerd glas boven 18 m hoogte op buitenbalkons, hoe kan dit worden overwonnen door toch glas te gebruiken?

ONLEVEL is ervan overtuigd dat het “verbod” op gehard/gelaagd glas niet gebaseerd is op goede wetenschap of feitelijk bewijs dat het kan bijdragen aan de verspreiding van brand; ONLEVEL heeft echter wel mogelijkheden voor brandwerende glazen balustrades die gebruikt kunnen worden boven de 18m in Engeland, neem hiervoor direct contact op met ons technisch team.

Levert u aan het publiek?

Wij leveren uitsluitend aan de handel en bevelen op verzoek installatie- en distributiebedrijven aan.

Zijn uw systemen getest?

Alle producten die wij leveren zijn getest volgens de geldende norm.

Hoe breed moeten de glaspanelen zijn?

Wij adviseren een glaspaneel van 1300 mm of 55 kg – de grootste van de twee is het maximum.

Welke kwaliteit roestvrij staal heb ik nodig?

ONLEVEL levert roestvrij staal 304 (A2), 316 (A4) en Duplex 2205, afhankelijk van het budget en de plaats van gebruik.

Balustrades

Moeite met het installeren van een glazen balustrade?

Alle ONLEVEL producten zijn zo ontworpen dat u ze snel en eenvoudig kunt installeren in de aangegeven stappen via onze installatievideo en instructies in de flex-fit doos. plus download link naar Montage instructies TL-6010.

Installer

Waarom kan Flexfit sneller worden geïnstalleerd dan vele andere systemen?

Alle systemen worden altijd aan de balkonzijde geïnstalleerd en afgesteld. Dit is ook veel veiliger. Bovendien tilt u het glas maar één keer per profiel op en niet meerdere keren. Probeer het gewoon en ervaar het zelf.

Hoe kan ik de boorinspanningen, de tijd en de hoeveelheid verminderen?

Voor veel profielen maken wij gebruik van ankerbouten. Zo kunnen kleine boorfouten worden getolereerd. Ook voor de hoogteverstelling bij krachtverbindingen hebben wij geschikte toepassingen. Kijk maar eens naar ons montageblok.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van vloerverbindingsprofielen of afdekprofielen?

Hier hoeft voor een esthetische bouwaansluiting niets meer gedaan te worden. Deze norm biedt u een krachtige bondgenoot voor de uitvoering van speciale toepassingen.

Waar kan ik de installatie-instructies vinden?

Waarschijnlijk is iedereen de montagehandleiding kwijt. U vindt onze montage-instructies niet alleen op onze website, maar ook afgedrukt in de FLEXFIT dozen.

Hoe zijn de profielen verpakt?

Wij besteden bijzondere aandacht aan de verpakking. Alle zichtbare oppervlakken worden beschermd door een folie. Bovendien wordt het profiel verpakt in een stevige doos.

Is er een maximale afstand tussen de glaspanelen?

Houd een maximale afstand van 30 mm aan, anders heeft u een randbescherming nodig!

Will the channel arrive cut to size?

ONLEVEL biedt een op maat gesneden service, afhankelijk van de omvang van het project en de langere levertijden plus servicekosten.

Do you supply to the public?

We are a trade only supply company and will recommend installation and distribution companies on request.