Blog

The stage, Shoreditch - London Case study

The Stage is een gemengd project van 540.000 m² in Shoreditch, Londen EC2. Het project bestaat uit een nieuwe woontoren van 37 verdiepingen, een theater, twee kantoorgebouwen van 25.000 m2 en 4.500 m2 winkels en restaurants op een terrein van 2,5 hectare in Shoreditch, Oost-Londen.

Ongeveer 1200 meter aan ONLEVEL-balustradekanalen werd geïnstalleerd in het project The Stage, 609 balkons in totaal, die buitenleefruimten bieden voor veel van de luxe appartementen.

The Stage, dat in 2022 klaar moet zijn, wordt omschreven als ‘de beste woongelegenheid in de hoofdstad’ met 412 privéappartementen en een scala aan faciliteiten. The Stage zal de overblijfselen bevatten van Shakespeare’s Curtain Theatre, een 16e-eeuws theater waar enkele van zijn beroemde toneelstukken, waaronder Romeo en Julia, voor het eerst werden opgevoerd. De overblijfselen van het theater worden bewaard en tentoongesteld in een bezoekerscentrum.

Architectonisch metaalwerk en balkonspecialisten Barretts of Aspley installeerden de balustrades met behulp van ONLEVEL’s opbouw TL-6010 basiskanaal. Deze goot werd gekozen vanwege het slanke ontwerp, de betaalbaarheid en de esthetische voordelen. De goot is bestand tegen een lineaire belasting van 0,74 kN en is geschikt voor glasdiktes tussen 12 mm en 21,52 mm.

Het TL-6011 profiel werd ook gekozen voor het project, het is een intelligente oplossing voor eenvoudige montage zonder dekvloer op staal of beton. Het profiel kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is bestand tegen een lineaire belasting van 0,74 kN en is geschikt voor glasdiktes tussen 12 mm en 21,52 mm. ONLEVEL’s TL-6030 profiel werd ook gebruikt voor het project. Dit profiel is bestand tegen een lineaire belasting van 3,0 kN en is geschikt voor glasdiktes tussen 21,52 mm en 31,52 mm.

Het glas werd in de profielen geplaatst met Flex-Fit, Flex-Fit is het innovatieve systeem van ONLEVEL voor het aanpassen van glaspanelen. Met dit systeem was het mogelijk om elke individuele glasplaat tot 40 millimeter in de richting van de loodlijn te verstellen.

Het was de perfecte oplossing voor het veilig uitlijnen van de glazen balustrades van de balkons. Met slechts een simpele schuifbeweging kon de installateur het glas precies plaatsen en de montagetijd met zo’n 30% verkorten.

Bovendien is Flex-Fit veiliger dan traditionele bevestigingsoplossingen voor glazen balustrades waarbij u vaak zowel vanaf de balkonzijde als vanaf de lege zijde moet werken om het glas na installatie te verstellen. Flex-Fit kan volledig vanaf de balkonzijde worden bediend. Dit is niet alleen veiliger, ook de huurkosten voor steigers of een hoogwerker kunnen worden verlaagd.

“Hoewel het behoorlijk stressvol kan zijn om deel uit te maken van zo’n luxueus high profile project als The Stage, had ik er alle vertrouwen in dat zodra onze klant onze systemen op locatie had, de kwaliteit en bruikbaarheid van onze producten zichtbaar zouden zijn. Wij bij ONLEVEL zijn er allemaal zo trots op dat we onze systemen op zulke geweldige projecten kunnen zien”.
Katie Shaw, projectcoördinator – ONLEVEL UK

Blijf op de hoogte

van onze innovaties, tips en inspiratie voor uw volgende project